sobota 29. prosince 2012

Limes Inferior - Janusz A. Zajdel

Moje hodnocení: 3/5

Extrémně zajímavá politická satira o zbytečnosti lidí a neexistenci dokonalýho společenství, u který ale trochu pokulhávalo autorovo zpracování a kterou mi fušerská česká editace zabránila plně si užít.

Byly vánoce a měla jsem tak záminku, abych se obdarovala nějakýma knihama ke čtení. Jedna z nich je tahle, kterou mi goodreads okatě vnucoval a kterou jsem zmiňovala ve svých nedávných objevech.

středa 19. prosince 2012

The Island - Lisa Henry

Moje hodnocení: 4.5/5

Tak trochu psychologickej příběh o hledání hranice mezi nečinností a zločinem, o tom, kdy přestáváme bejt dobrým člověkem a stává se z nás zrůda.

Nedívejte se na tu obálku! Ale vážně! Já jsem to udělala a po přečtení shrnutí jsem nabyla naprosto mylnýho dojmu, o čem že to bude. Řekla jsem si, že na něco takovýho nemám náladu a to i přes to, že mi kamarádka, se kterou mám skoro identický názory, řekla, že to bylo neočekávaně dobrý. Kdybych se tehdy nedívala na obálku a neutvářela si dopředu nějaký názory, nejspíš bych se do toho pustila mnohem dřív. Nejradši bych si nafackovala, že jsem čekáním promrhala víc jak půl roku.

pondělí 17. prosince 2012

Second Chances - T.A. Webb

Moje hodnocení: 2.5/5

Příběh popisující pády a vzestupy v osobním životě hlavního hrdiny v průběhu několika let. Bohužel vzestupů je pomálu a pády jsou natolik depresivní, že to je až na kapesník.

Narazila jsem na tuhle knihu poměrně nedávno, no, ona taky byla vydaná teprve před dvěma měsíci (koukám, že přesně na den). Zaujala mě obálka (tetování já můžu) a popis (hetero chlapy v MM můžu). Proto jsem se o ní i nadšeně rozplývala ve svých posledních objevech a neodolala jsem a hned, jak jsem měla tu správnou náladu pro čtení mírně depresivních příběhů, tak jsem se do ní pustila.

čtvrtek 6. prosince 2012

The Condor - Isa K.

Moje hodnocení: 4.5/5

Většinou, když dočtu nějakou knihu, rozhoduju se, co si přečíst dalšího. Pokud se mi kniha líbila, většinou chci víc a sáhnu po podobným žánru a stylu. Pokud ne, tak honem utíkám pryč a chci si spravit náladu něčím naprosto opačným. V tomhle případě jsem měla vybráno už dopředu, takže nebylo co řešit. Ale po minulý knize, která byla tak zatraceně pozitivní, lehká a naivní, přišla tahle jako kýbl ledový vody. A protože HtRaMH byla skvělá kniha, trvalo mi dýl než obvykle, než jsem se od ní odpoutala a mohla se ponořit do tohohle světa cynismu, sarkasmu a ztráty nevinnosti.

pondělí 3. prosince 2012

How to Repair a Mechanical Heart - J.C. Lillis

Moje hodnocení: 4.5/5

Po přečtení minulý knihy, která mě zanechala ve stavu dumání nad smyslem života (jo, stará dobrá nesmrtelnost brouka) a podobných věcí, jsem se nemohla rozhodnout, co si přečíst dalšího. Všechny knihy v mým to-read seznamu se zdály tak hrozně prázdný, nezajímavý, prostě neadekvátní. Je to hroznej pocit nevědět co dál a z nudy se brouzdat tou záplavou blogů, abych se po stopadesátý dozvěděla, jak je Percy Jackson úžasnej. Nebo jsou to teď Krásní mrtví? Čert aby se v tom vyznal. Měla jsem čtenářskou krizi, která trvala přesně den (jaká to hrůza!), než se mi znenadání po delší době ozvala kamarádka a začala mi básnit o knihách, který si chce přečíst (tuhle) nebo zrovna čte (ta bude hned v zápětí). A jelikož se na mě How to Repair a Mechanical Heart už valilo z vícero stran, rozhodla jsem se uvěřit, že na ní asi něco bude, a rozhodla jsem se jí dát šanci. A jestli jsem do týhle doby nechápala význam slova squeal, teď už ho chápu až moc dobře :)

sobota 1. prosince 2012

Má listopadová zklamání

I když jsem tenhle měsíc nečetla tolik knih, tak pokud jsem doufala, že se mi podaří vyhnout se jakýmkoliv zklamáním, tak jsem doufala marně. Navíc tohle zklamání v sobě nese i náznak zmatení, protože svým názorem viditelně vybočuju z řady mas čtenářů, kteří se při četbě rozplývali a byli jen jedno velký aaaah!