úterý 30. září 2014

Mé zářijové objevy, na které se těším...

Září pro mě bylo šokujícím měsícem. První šok přišel s koncem prázdnin - zrovna když jsem si na ně začala zvykat! Další šok pro mě byl, když jsem zjistila, že mám novou spolubydlící. V tu chvíli jsem málem dostala infarkt a zhruba tejden jsem to těžce rozdejchávala (myslím, že jsem měla mírnej panickej záchvat). Další šok přišel v okamžiku, kdy mi můj mobil, co je ještě stále v záruce, vyklouzl z ruky a padl na dlažbu. Najednou mi došlo, jak jsem na něm závislá. A momentálně nejnovější šok přišel právě teď, kdy jsem zjistila, že jsem zapomněla na online kurz, co jsem dělala, a prošvihla termín odeslání odpovědí... tadá, můj certifikáte z Berkeley.

Ale dost už o mým mikrokosmu a zpátky ke knihám. Jelikož jsem za poslední měsíc shlídla víc filmů než snad za posledních deset let, nebylo moc prostoru na rozšiřování mých obzorů a pátrání po nových zajímavých neotřelých knihách, který by mě nadchly. Přesto jsem během jednoho dne ukořistila hned tři knihy. Sice mají podle popisu mírně depresivní témata, ale hej! Aspoň ladí s mým uplynulým měsícem.

čtvrtek 18. září 2014

Láska na druhý pohled?

Poslední dobou začínám přehodnocovat svoje názory na knihy, který jsem přečetla. Když pominu fakt, že se moje názory mění s časem - o to, nad čím jsem jásala rok dva zpátky, bych teď možná ani nezavadila pohledem - tak začínám zjišťovat, že by možná mohl bejt i jinej důvod proč poupravit svoje hodnocení.

úterý 2. září 2014

Fangirl - Rainbow Rowell

Moje hodnocení: 4/5

Tak trochu dvě knihy v jedný. O holce, která radši dává přednost vysněnýmu světu před tím skutečným, a o tom, jaký by to asi bylo, kdyby Harry Potter musel bydlet s Malfoyem.

Tohle pro mě byla naprosto nečekaná a impulzivní koupě. Čekala jsem na šalinu a jelikož večer jezdí jen sporadicky a zastávka sousedí s několikapatrovým Dobrovskýho knihkupectvím, vlezla jsem dovnitř. Miluju knihkupectví, ale zároveň se jich děsím a snažím se jim vyhejbat, protože tam často nechtěně nechám spoustu peněz. Proto jsem v podstatě sama sebe překvapila. Byla jsem jako v transu. Vzpomněla jsem si ale, že jsem se před nedávnem bavila s kamarádem, kterej mi prozradil, že tam mají docela dost velkou sekci věnovanou anglicky psaným knihám. A když jsem tam zabrouzdala, Fangirl mě úplně praštila do očí. Tak jsem ji ze zvědavosti otevřela a pokud by mě nepřesvědčila veselá obálka s "komiksem" uvnitř, anotace, prvních pár vět nebo fakt, že jsem už od autorky četla Attachments a líbilo se mi to, tak věnování to rozhodlo: For Jennifer, who always had an extra lightsaber. Tomu snad žádnej nerd nemůže odolat.